Menu
Cursusaanbod RCM2

Het cursusaanbod van Operational Excellence Transfer.

The Aladon Network, het wereldwijde netwerk van licentiehouders voor RCM2, heeft over de afgelopen dertig jaar een pakket van opleidingen en diensten ontwikkeld die erop zijn gericht de RCM-technologie zo efficiënt mogelijk over te dragen.

Op basis van dit pakket van opleidingen en diensten bieden wij u:

  • Medewerkers uit uw eigen gelederen, klaar voor deelname in RCM-werkgroepen;
  • Leidinggevenden die de voorwaarden kunnen scheppen voor geslaagde RCM-projecten;
  • Medewerkers uit uw eigen gelederen, klaar voor de rol van facilitator;
  • Onze medewerkers om voor uw RCM-werkgroepen de rol van facilitator te vervullen.

De cursussen

Basiscursus RCM2

De driedaagse basiscursus “Inleiding in Reliability-centred Maintenance (RCM2)” is beschikbaar sinds 1986 en wordt wereldwijd verzorgd door The Aladon Network, het netwerk van licentiehouders voor RCM2.

Tijdens deze cursus leert u de basisbeginselen van RCM. De cursus is bedoeld voor de werkgroepleden en de leidinggevenden die betrokken worden bij de toepassing van RCM en een ieder die wil leren hoe een onderhoudsplan wordt bepaald.

Lees verder >

RCM2 Management Overzicht

Sommige organisaties zien onderhoudsmanagement vooral als een kostenpost, in plaats van een activiteit die leidt tot solide financiële verbeteringen. In werkelijkheid zal de overstap naar een algemene asset-management benadering, die gebruik maakt van de principes van RCM2,  helpen de prestaties van technische systemen te optimaliseren. Dit vertaalt zich rechtstreeks in verbeterde bedrijfsresultaten.

Lees verder >

banner10

Vervolgtraining RCM2-facilitator

De opleiding tot facilitator heeft als doel alle 45 vaardigheden zodanig te ontwikkelen dat facilitators zonder verdere ondersteuning in staat zijn solide en verdedigbare analyses tot stand te brengen.

Lees verder >

NVDO Maintenace Academy

De driedaagse basiscursus “Reliability-centred Maintenance (RCM2)” is sinds 2003 opgenomen in het opleidingenpakket van de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO). Het is dan een cursus met open inschrijving, dat wil zeggen dat de cursisten afkomstig zijn van verschillende bedrijven.

Lees verder >