Menu
RCM2 voor Managers

“Elke verandering vereist krachtig management. Goed inzicht in het belang en de aanpak van de verandering is daarvoor essentieel.”

De cursus “RCM2 voor Managers” wordt wereldwijd verzorgd door The Aladon Network, het netwerk van licentiehouders voor RCM2. De cursus is beschikbaar in 13 talen. In Nederland bieden wij deze cursus aan in het Nederlands en het Engels. Deze cursus van één dag introduceert de fijne kneepjes van modern asset management aan leidinggevenden. 

Sommige organisaties zien onderhoudsmanagement vooral als een kostenpost, in plaats van een activiteit die leidt tot solide financiële verbeteringen. In werkelijkheid zal de overstap naar een algemene asset-management benadering, die gebruik maakt van de principes van RCM2,  helpen de prestaties van technische systemen te optimaliseren. Dit vertaalt zich rechtstreeks in verbeterde bedrijfsresultaten.

Deze cursus van één dag introduceert de fijne kneepjes van modern asset management aan leidinggevenden. Zo zijn ze het beste voorbereid om als actieve sponsor op te treden voor een initiatief om de prestaties van assets te verbeteren. De rollen en verantwoordelijkheden binnen een asset-betrouwbaarheidsinitiatief worden onderzocht en de sleutels tot succes worden aan de hand van praktijkvoorbeelden behandeld.

Succesvol veranderen

RCM2; de standaard voor Reliability-Centered Maintenance, en van RCM2 afgeleide methodes, worden geïntroduceerd. De cursus richt zich op hoe deze het kader leveren om een verstandig en verdedigbaar asset-management programma te ontwikkelen. Asset-management door RCM2 levert ook het kader voor succesvol veranderen van de gezamenlijke cultuur van management, onderhoud, productie en engineering. Het correct toepassen van RCM2 zal de veiligheid en milieu-integriteit vergroten, de productieprestatie en de winst verhogen, de kosteneffectiviteit van onderhoud verbeteren en de nuttige levensduur van  technische systemen verlengen.

Deze cursus wordt in-company aangeboden. Het betreffende bedrijf zorgt dan voor de voorzieningen – een ruimte waar de cursisten aan tafels in een U-opstelling kunnen zitten, een flip-over, een projector of beeldscherm  – en voor de lunch, koffie en thee. Er is voor deze cursus een minimum voor het aantal deelnemers, namelijk zes. Het maximum aantal deelnemers is twintig. De datums worden in onderling overleg vastgesteld.

Door deel te nemen zult u:

 • Worden geïntroduceerd in de grondbeginselen van Reliability-Centered Maintenance;
 • Leren hoe betrouwbaarheid kan bijdragen aan uw algehele bedrijfssucces;
 • Richting vinden hoe het beste blijvende verbeterde asset-prestaties worden bereikt;
 • Een beter begrip krijgen van uw rol als hoofd-sponsor;
 • Kennis vergaren die helpt bij het maken van weloverwogen beslissingen ter ondersteuning van uw asset-managementstrategieën.

“Pieter Jan is erg kundig en weet zijn kennis en enthousiasme goed over te brengen.”

deelnemer aan onze NVDO-cursus in Zwolle 2015

(opmerking redactie: Pieter Jan Hische was de cursusleider.)

Cursusspecificaties

Aanbevolen deelnemers: 

Uitvoerend management, Management-team, directeuren, Plantmanagers, Productiemanagers Onderhoudsmanagers en Managers engineering.

Vereist:

Bedrijfsmatig belang bij beschikbaarheid, bedrijfszekerheid, productiekwaliteit, klanttevredenheid, kosteneffectiviteit, veiligheid en milieu-integriteit.

Van 9:00 tot 17:00 uur

 • Ontvangst en invullen van vragenlijst
 • 12 Stellingen (veranderen van de visie)
 • Lunch
 • RCM2 – De 7 vragen
 • Hoe een RCM programma te starten en implementeren  (veranderen hoe mensen denken)
 • Verantwoordelijk beheer
 • Afsluiting en vooruitkijken

De cursusduur
Deze cursus duurt één dag. De datums en tijden worden in onderling overleg vastgesteld.

Het materiaal
Elke cursist ontvangt het dictaat “RCM2 Maintenance Management for 21st Century” (Engelstalig).

De docent
Wij werken uitsluitend met docenten/mentoren die zijn gecertificeerd door Aladon, licentiegever en ontwikkelaar van RCM2.

Het cursusgeld
Het basistarief voor zes cursisten is € 3.092,- (excl. BTW). Het tarief voor elke extra cursist is € 168,- (excl. BTW).

Ja, ik heb interesse in de cursus “RCM2 voor Managers”!

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.
Alle * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Ik ga akkoord met de opslag van de ingevulde gegevens

Deel dit met uw netwerk:
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Print this page
Print

Cookies

We gebruiken cookies om content en mogelijke advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen