Menu
Over ons

Het heeft geen zin onderhoud op de juiste wijze uit te voeren als het niet het juiste onderhoud is.

Van de vele miljoenen die bedrijven investeren in onderhoud, is het leeuwendeel gericht op het verhogen van de onderhoudsefficiëntie. Het betreft investeringen in mensen en middelen die erop zijn gericht de bestaande onderhoudstaken op de juiste wijze uit te voeren: ervoor zorgen dat de juiste mensen met de juiste materialen en gereedschappen op het juiste moment op de juiste plaats zijn.

Het blijkt echter dat veel onderhoudstaken, ook als ze precies zo worden uitgevoerd als bedoeld, niets opleveren en dat sommige onderhoudstaken in feite averechts en zelfs gevaarlijk kunnen uitpakken. Tegelijkertijd komt een groot aantal onderhoudstaken die essentieel zijn voor een veilig gebruik van moderne, technische systemen helemaal niet in de planning voor. We moeten onze aandacht dus verleggen van het op de juiste wijze uitvoeren van onderhoud naar het uitvoeren van het juiste onderhoud: van onderhoudsefficiëntie naar onderhoudseffectiviteit.

 

Operational Excellence Transfer maakt al sinds 2001 deel uit van Aladon, The Global Risk and Reliability Network, het netwerk van licentiehouders voor RCM2, dat bedrijven wereldwijd ondersteunt bij het toepassen van Reliability-centred Maintenance. Onze licentie strekt zich uit over vrijwel alle landen van de Europese Unie.

De docenten

Operational Excellence Transfer werkt uitsluitend met docenten/mentoren die zijn gecertificeerd door Aladon, licentiegever en ontwikkelaar van RCM2:

PIETER JAN HISCHE

Pieter Jan Hische is ingenieur Werktuigbouw (TU Delft). Hische heeft ruim 14 jaar ervaring in Asset Management en Maintenance Management, de laatste 11 jaar volledig met opleidingen en advies op het gebied van Reliability-centred Maintenance.

josterbrake

JOS TER BRAKE

Jos ter Brake is ingenieur Chemische Technologie (TU Twente). Ter Brake heeft ruim 27 jaar ervaring in Asset Management en Maintenance Management, de laatste 18 jaar voornamelijk met opleidingen en advies op het gebied van Reliability-centred Maintenance.

Bent u geïnteresseerd in onze cursussen?

RCM2 is wereldwijd de best-practise om een onderhoudsplan op te stellen.

Wij leren u dit gereedschap te gebruiken.

Cookies

We gebruiken cookies om content en mogelijke advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen