Menu
Cursus RCM3 Bewustwording

“Een voorwaarde voor verandering is goed inzicht in het belang en de aanpak van die verandering.”

De cursus “RCM3 Bewustwording” wordt wereldwijd verzorgd door The Aladon Network, het netwerk van licentiehouders voor RCM2 en RCM3. De cursus is beschikbaar in 13 talen. In Nederland bieden wij deze cursus aan in het Nederlands en het Engels. Deze cursus van één dag introduceert de fijne kneepjes van modern asset management aan de medewerkers en leidinggevenden die betrokken gaan worden bij initiatieven om de betrouwbaarheid van assets te verbeteren. 

Sommige organisaties zien onderhoudsmanagement vooral als een kostenpost, in plaats van een activiteit die leidt tot solide financiële verbeteringen. In werkelijkheid zal de overstap naar een algemene asset-management benadering, die gebruik maakt van de principes van RCM, helpen de prestaties van technische systemen te optimaliseren. Dit vertaalt zich rechtstreeks in verbeterde bedrijfsresultaten.

Deze cursus van één dag introduceert de fijne kneepjes van modern asset management en risicomanagement. Zo zijn de medewerkers en leidinggevenden die betrokken gaan worden bij een initiatief om de prestaties van assets te verbeteren het beste voorbereid, zodat zij daar een actieve bijdrage aan kunnen leveren. De rollen en verantwoordelijkheden binnen een asset-betrouwbaarheidsinitiatief worden onderzocht en de sleutels tot succes worden aan de hand van praktijkvoorbeelden behandeld.

Succesvol veranderen

De standaard voor Reliability Centered Maintenance – RCM2 en RCM3  en daarvan afgeleide methodes worden geïntroduceerd. De cursus richt zich op hoe deze het kader leveren om een verstandig en verdedigbaar risicomanagement programma te ontwikkelen. Risicomanagement door Aladon RCM levert ook het kader voor succesvol veranderen van de gezamenlijke cultuur van management, onderhoud, productie en engineering. Het correct toepassen van Aladon RCM zal de veiligheid en milieu-integriteit vergroten, de productieprestatie en de winst verhogen, de kosteneffectiviteit van onderhoud verbeteren en de nuttige levensduur van  technische systemen verlengen.

Deze cursus wordt in-company aangeboden. Het betreffende bedrijf zorgt dan voor de voorzieningen – een ruimte waar de cursisten aan tafels in een U-opstelling kunnen zitten, een flip-over, een projector of beeldscherm  – en voor de lunch, koffie en thee. Er is voor deze cursus een minimum voor het aantal deelnemers, namelijk zes. Het maximum aantal deelnemers is twintig. De datums worden in onderling overleg vastgesteld.

Door deel te nemen zult u:

 • Worden geïntroduceerd in de grondbeginselen van Reliability Centered Maintenance 2 en 3;
 • Leren hoe gereduceerd risico door het verbeteren van de betrouwbaarheid kan bijdragen aan uw algehele bedrijfssucces;
 • Richting vinden hoe het beste blijvende verbeterde asset-prestaties worden bereikt en tegelijkertijd bedrijfsrisico’s worden verlaagd;
 • Een beter begrip krijgen van uw rol bij het beheersen van risico’s;
 • Kennis vergaren die helpt bij het maken van weloverwogen beslissingen ter ondersteuning van uw asset management en – risicobeheersstrategieën.

“Pieter Jan is erg kundig en weet zijn kennis en enthousiasme goed over te brengen.”

deelnemer aan onze NVDO-cursus in Zwolle

(opmerking redactie: Pieter Jan Hische was de cursusleider.)

Cursusspecificaties

Aanbevolen deelnemers: 

Uitvoerend management, Hoofd Productie, Onderhoudsmanagers en Managers engineering, Maintenance-engineers, Reliability-engineers en Assetmanagers.

Vereist:

Bedrijfsmatig belang bij beschikbaarheid, bedrijfszekerheid, productiekwaliteit, klanttevredenheid, kosteneffectiviteit, veiligheid en milieu-integriteit.

Van 9:00 tot 17:00 uur

 • Ontvangst en invullen van vragenlijst
 • 12 Stellingen (veranderen van de visie)
 • Lunch
 • RCM2- en RCM3–methode
 • Hoe een RCM programma te starten en implementeren  (veranderen hoe mensen denken)
 • Verantwoordelijk beheer
 • Afsluiting en vooruitkijken

Er is voor deze cursus een minimum voor het aantal deelnemers, namelijk zes. Het maximum aantal deelnemers is twintig.

De cursusduur
Deze cursus duurt één dag. De datums en tijden worden in onderling overleg vastgesteld.

Het materiaal
Elke cursist ontvangt het dictaat “Maintenance Management 4th Generation Executive Workshop” (Engelstalig).

De docent
Wij werken uitsluitend met docenten/mentoren die zijn gecertificeerd door Aladon, licentiegever en ontwikkelaar van RCM2 en RCM3.

Het cursusgeld
Het basistarief voor zes cursisten is € 3.400,- (excl. BTW). Het tarief voor elke extra cursist is € 185,- (excl. BTW).

Ja, ik heb interesse in de cursus “RCM3 Bewustwording”!

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.
Alle * gemarkeerde velden zijn verplicht.


  Ik ga akkoord met de opslag van de ingevulde gegevens