Menu
Cursusaanbod

Het cursusaanbod van Operational Excellence Transfer.

The Aladon Network, het wereldwijde netwerk van licentiehouders voor RCM2 en RCM3, heeft over de afgelopen dertig jaar een pakket van opleidingen en diensten ontwikkeld die erop zijn gericht de RCM-technologie zo efficiënt mogelijk over te dragen.

Op basis van dit pakket van opleidingen en diensten bieden wij u:

  • Medewerkers uit uw eigen gelederen, klaar voor deelname in RCM-werkgroepen;
  • Leidinggevenden die de voorwaarden kunnen scheppen voor geslaagde RCM-projecten;
  • Medewerkers uit uw eigen gelederen, klaar voor de rol van facilitator;
  • Onze medewerkers om voor uw RCM-werkgroepen de rol van facilitator te vervullen.

Sinds 2019 bieden wij RCM3 – de opvolger van RCM2, lees verder over RCM, RCM2 en RCM3. Ook onze RCM2 opleidingen zijn nog beschikbaar – wel uitsluitend in-company (RCM2 Basiscursus of  Facilitator-Vervolgtraining).

De cursussen

Basiscursus RCM3

De driedaagse basiscursus “Inleiding in Reliability-centred Maintenance (RCM2)” is beschikbaar sinds 1986 en wordt wereldwijd verzorgd door The Aladon Network, het netwerk van licentiehouders voor RCM2. Vanaf 2019 bieden wij RCM3 – risicogebaseerd RCM.

Tijdens deze cursus leert u de basisbeginselen van RCM. De cursus is bedoeld voor de werkgroepleden en de leidinggevenden die betrokken worden bij de toepassing van RCM en een ieder die wil leren hoe een onderhoudsplan wordt bepaald.

Lees verder >

Cursus RCM3 Bewustwording (RCM3 Managementintroductie)

Sommige organisaties zien onderhoudsmanagement vooral als een kostenpost, in plaats van een activiteit die leidt tot solide financiële verbeteringen. In werkelijkheid zal de overstap naar een algemene assetmanagement benadering, die gebruik maakt van de principes van RCM3,  helpen de prestaties van technische systemen te optimaliseren. Dit vertaalt zich rechtstreeks in verbeterde bedrijfsresultaten.

Lees verder >

banner10

Vervolgtraining RCM3-facilitator

De opleiding tot RCM3- facilitator heeft als doel alle 45 vaardigheden zodanig te ontwikkelen dat facilitators zonder verdere ondersteuning in staat zijn solide en verdedigbare analyses tot stand te brengen.

Lees verder >

NVDO Maintenace Academy

De driedaagse basiscursus “Reliability-centred Maintenance (RCM2)” is sinds 2003 opgenomen in het opleidingenpakket van de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO). Sinds juni 2019 bieden wij in het kader van de NVDO de driedaagse basiscursus “Reliability Centered Maintenance 3 (RCM3)” aan. RCM3 is de volgende generatie RCM en gaat verder dan het robuuste en grondige denkproces van de RCM2-methode.

De NVDO-editie van deze cursus is er een met open inschrijving, dat wil zeggen dat de cursisten afkomstig zijn van verschillende bedrijven.

Lees verder >