Menu
RCM3-basiscursus zeer goed ontvangen

RCM3-basiscursus zeer goed ontvangen

By In NVDO Asset Management, Risicomanagement On 20 juni 2019


van 11 t/m 13 juni heeft Operational Excellence Transfer voor de tweede maal in Nederland de driedaagse basiscursus Reliability Centered Maintenance 3 verzorgd. Ditmaal voor de Maintenance Academy van de NVDO. De eerste maal was voor NS Techniek. Enkele reacties: Uitstekende cursus! en deelnemers die al jaren RCM2 toepassen vinden het Een verrijking op RCM2.

RCM3 is de opvolger van het enorm succesvolle RCM2 en is ook ontwikkeld door Aladon – het wereldwijde netwerk voor het beheersen van risico en het verbeteren van de betrouwbaarheid.

In RCM3 staat het realiseren van de doelstellingen voor fysieke assets, zoals deze benoemd zijn volgens Asset Management (ISO55000) centraal. RCM3 richt zich op het beheersen van de risico’s die samenhangen met het gebruik van die assets (ISO31000). Daarnaast is de unieke effectiviteit van de RCM2-methode voor het verbeteren van de betrouwbaarheid van technische systemen behouden.

Alleen al in Nederland hebben meer dan 2000 mensen de RCM2-basiscursus of de vervolgtraining voor RCM-Facilitators gevolgd. Wereldwijd is Aladon-RCM de meest toegepaste methode om de betrouwbaarheid van technische systemen te verbeteren. Kijk voor de cursusagenda op www.rcm3.nl.


VLNR: Bart Kleingeld van Van Oord DMC – Cor Prinsen van PPG Industries – Michel Mentink van Defensie ILS – Tama Mul-Beurmanjer van Duiker Combustion Engineers BV – Wilco de Wit van Heineken Nederland Supply – Jaco Sap van Tata Steel IJmuiden – Peter Hoogeland van Nuon Vattenfall – Edwin Machielse van Lumileds – Pieter Jan Hische van Operational Excellence Transfer (Docent) – Marcel Doggen van Lumileds – Leo Bosgra van Lumileds – Paul Fontijn van Nuon Vattenfall.