Menu
Operational Excellence Transfer

Wij geven advies, verzorgen cursussen en trainingen en ondersteunen u met onze gecertificeerde facilitators bij alle aspecten van het toepassen van Reliability-centred Maintenance II en III (RCM2 en RCM3).

Ons doel is dat een onderneming RCM zelfstandig kan toepassen om zo de betrouwbaarheid van haar technische systemen te verbeteren, de onderhoudskosten per eenheid product of dienst te verlagen en de winstmarge en/of het marktaandeel te vergroten, binnen de randvoorwaarden van veiligheid, milieu en duurzaamheid.

Operational Excellence Transfer maakt deel uit van Aladon, The Risk & Reliability Global Network. Aladon heeft de werkmethodes RCM2 en RCM3 ontwikkeld. Aladon-RCM is wereldwijd de eerste en meest toegepaste wijze om de kracht van RCM te benutten.

 


Ons cursusaanbod

banner3

Basiscursus RCM2

De driedaagse basiscursus “Inleiding in Reliability-centred Maintenance (RCM2)” is beschikbaar sinds 1986 en wordt wereldwijd verzorgd door The Aladon Network, het netwerk van licentiehouders voor RCM2.

Tijdens deze cursus leert u de basisbeginselen van RCM. De cursus is bedoeld voor de werkgroepleden en de leidinggevenden die betrokken worden bij de toepassing van RCM en een ieder die wil leren hoe een onderhoudsplan wordt bepaald.

Lees verder >

banner9

RCM2 voor Managers

Sommige organisaties zien onderhoudsmanagement vooral als een kostenpost, in plaats van een activiteit die leidt tot solide financiële verbeteringen. In werkelijkheid zal de overstap naar een algemene asset-management benadering, die gebruik maakt van de principes van RCM2,  helpen de prestaties van technische systemen te optimaliseren. Dit vertaalt zich rechtstreeks in verbeterde bedrijfsresultaten.

Deze ééndaagse cursus introduceert de fijne kneepjes van modern asset management aan leidinggevenden. Zo zijn ze het beste voorbereid om als actieve sponsor op te treden voor een initiatief om de prestaties van assets te verbeteren.

Lees verder >

banner10

Opleiding tot RCM2-facilitator

De opleiding tot facilitator heeft als doel alle 45 vaardigheden zodanig te ontwikkelen dat facilitators zonder verdere ondersteuning in staat zijn solide en verdedigbare analyses tot stand te brengen.

Lees verder >

“Het heeft geen zin onderhoud op de juiste wijze uit te voeren
als het niet het juiste onderhoud is…”

Pieter Jan Hische – Docent Operational Excellence Transfer